четвер, 27 червня 2024 р.

Пропонуємо вивчати права та обов’язки через гру

  До Дня Конституції України бібліотекарки філії №4 підготували онлайн-гру «Я знаю свої права». Розуміння своїх прав допомагає дітям відстоювати себе та захиститися від несправедливості або надмірного контролю дорослих. Знання прав і обов'язків сприяє розвитку самосвідомості у дітей. Вони вчаться вирізняти, коли їхні права порушуються, як варто реагувати у таких ситуаціях.
Додає бібліотекарка Вікторія Мітрофанова: «Знання своїх прав дає можливість дітям відчувати себе впевнено. Коли вони знають, що мають право на захист і підтримку, то стають менш схильними до стресу і тривоги. Такі знання допомагають у формуванні здорових взаємин. Діти вчаться поважати права інших, коли розуміють важливість власних прав. Також вони вчаться відповідальності, стають активними учасниками суспільства. А ще розвивають навички розв’язання конфліктів, вміння вести переговори і відстоювати свої переконання, що є важливим для їхнього подальшого життя».

  Зігравши у гру, де потрібно посортувати права й обов’язки, хлопчики й дівчатка зрозуміють, що разом із правами приходять і обов'язки. Вони з’ясують, що права не можуть бути використані без прийняття відповідальності за власні вчинки.
.




Немає коментарів:

Дописати коментар